Allan Olsen – Solo

Fredag 29. oktober 2021

I 2021 markerer den skarpe, nordjyske musiker Allan Olsen sine 40 år som udøvende sanger, sangskriver og musiker blandt andet med en koncert på Værket. Med sig som special guest har Olsen ingen ringere end Per Vers!

I 1981 sad Allan Olsen og legede med tanken: Måske man kunne leve af at spille musik? En håbløs tanke medmindre man var både ung og naiv. Det var Allan Olsen heldigvis, og i de sidste 40 år har han ikke bestilt andet end at skrive sange og spille dem for folk. Det fejrer han blandt andet med en 40-årsjubilæumskoncert på Værket i Randers.

Det er blevet til mere end 19 pladeudgivelser fra Olsens hånd gennem de sidste 40 år, og fem af dem er sågar decideret prisbelønnede med Danish Music Awards. Senest har Olsen også udvidet sit cv med titlen som forfatter med de to anmelderroste bestsellere ‘Tilfældigt Strejfet’ og ‘Laksetrappen’. Men på Værket er det musikken, der hyldes, og den karismatiske sanger kan opleves i en hyggelig og nærværende solokoncert i Store Sal.

Med sig til at åbne ballet har Allan Olsen taget sprogekvilibristen Per Vers, der er en af de største navne inden for dansk rap. Han er en eminent freestyle-rapper, der rapper og rimer på rekordtid, og som i sandhed har ordet i sin magt med finurligheder, dybde og punch. Udover at rappe er Per Vers en flittigt brugt konferencier og foredragsholder, og så har han modtaget Modersmål-Prisen, fordi “han kan alt med det danske sprog,” som begrundelsen lød.