Alex Vargas

Torsdag 28. februar 2019

Den danske hitmager Alex Vargas startede som singer-songwriter på små klubscener og er gået til at spille arenaer, festivaler og koncertsale. I foråret kan du på Turbinen opleve Alex Vargas kombinere de to verdener i en ganske særlig koncert, hvor sangeren først solo gør det, han er bedst til, og til sidst skruer op for blusset med band.

Alex Vargas har raketfart på karrieren. På blot to år er den danske musiker gået fra at spille udsolgte koncerter på de små spillesteder til at indtage de store festivalscener som Rock am Ring i Tyskland sidste år, og han spillede i Københavns Royal Arena tidligere på dette år. Men Vargas har ikke glemt de små, intime klubscener, hvor han først slog sine folder som udøvende musiker, og med en slags ‘dobbeltkoncert’ forener han de to verdener på Turbinen i februar.

Alex Vargas er kendt for sine akustiske samt elektroniske liveshows, og det er denne dobbelthed, der også vil kendetegne hans besøg på Turbinen. Den første del af koncerten er nemlig Alex Vargas i et solo-setup – ganske som i starten af karrieren. I anden halvdel entrerer bandet scenen og skruer gevaldigt op for tempoet.

Selv betegner Alex Vargas sin lyd som noise-soul, og man mærker med det samme den stemningsfulde og ofte melankolske atmosfære i kunstnerens sange. I et specielt mix går analoge instrumenter og elektroniske elementer  elegant i spænd med hinanden og med den unge sangers stærke stemme.

Alex Vargas udkom sidste år med debutpladen, “Cohere”, og derudover har han to EP-ugivelser i ryggen. Med hits som ‘Solid Ground’ og ‘Shackled Up’ bl.a. er der for alvor lagt op til en storslået aften på Turbinen.

Support – DAVID44
DAVID44 eller David Olafsson, som er hans borgerlige navn, er med som support for Alex Vargas på Turbinen. Den unge elektroniske popmusiker er en af undergrundens store kunstnere og er træfsikker udi drømmende popmusik, der sætter følelser i gang af både euforisk nattefest og sindsrolig eftertænksomhed. DAVID44 har allerede udgivet en håndfuld singler og er i fuld gang med at færdiggøre sit debutalbum, der rammer gaden i løbet af 2019.