I al slags vejr

Onsdag 9. februar 2022

Benny Andersens tekster får nyt liv, når Café Liva hylder den folkekære digter og forfatter i en mosaik, der viser Andersens talent for såvel solskin i sindet som tristesse på bunden af glasset.

Benny Andersens familie spurgte i foråret 2019 Café Livas kunstneriske leder, Jacob Morild, om han ville lave en cabaret over Benny Andersens tekster, hvis han fik frie hænder. Det blev et stort JA – og TAK, og forestillingen ’I al slags vejr’ beskriver med Bennys egne ord og tekster, i form af sange, digte og monologer, den danske folkesjæl i medgang, modgang, krig og kærlighed.

Benny Andersen udgav over 100 digtsamlinger, noveller og romaner, før han gik bort i sensommeren 2018, og stykket blander kendte og mindre kendte tekster fra en mere end 60-årig karriere. Man kan ikke andet end trække på smilebåndet over noget af det ypperste inden for brugen af det danske sprog, Morilds vrissenhed og Joy-Maria Frederiksens lattermildhed – og få en klump i halsen. Cabaretten akkompagneres af pianisten og komponisten Nicolai Majland og bassisten Eva Skipper.

Producent: Café Liva

Cabaretmenu
Inden forestillingen serveres en lækker 2-retters middag lavet af årstidens råvarer. Menuerne består af hovedret og dessert samt kaffe. Pris 210 (Menuen serveres kl. 18.00 i Turbinen).