1980’ernes musikliv i Danmark

Onsdag 22. februar 2023

Musikforedrag om 1980’ernes musikliv i Danmark v/ forfatter Danni Travn

Dansk popmusik havde sin guldalder i 1980’erne. Aldrig før og aldrig siden er der blevet solgt så meget dansk musik – og hittene hænger ved den dag i dag.

Men hvad er forklaringen på det? Handler det bare om, at sangene var bedre? Eller var der noget andet på spil i de år?

Den rutinerede forfatter og foredragsholder Danni Travn har sat sig for at undersøge sagen. Han har lyttet alle årene igennem, han har studeret hitlisterne, og han har talt med de centrale aktører fra dengang. Og i dette tankevækkende, musikalske og underholdende foredrag fortæller han om en helt unik periode i dansk kulturliv. Man kommer til at høre om Tøsedrengene, om Gnags, om Larsen og Lis og en masse andre. Og der bliver lydklip og billeder, som vækker minder.

Danni Travn er forfatter til en stribe bestsellere om dansk populærkultur. Heriblandt de officielle biografier om Bent Fabricius-Bjerre, Jesper Langberg, Lis Sørensen og Preben Kristensen. Derudover har han holdt omkring 100 foredrag landet over og været vært og tilrettelægger for den prisvindende musikforestilling ’Alle tiders krisesange’ på Det Kongelige Teater. I øjeblikket arbejder han på en bog om den danske musikbranches historie.