Tilbage til de gode gamle dage

Fredag 8. september 2017

“De To Tykke Tosser” er tilbage. Bag kunstnernavnet “De To Tykke Tosser” står komikerne Johan Anckarstjarna og Thomas Frank. De debuterede i 2013 med et hyldestshow til Dirch Passer. Atter engang har De To Tykke Tosser ønsket at optræde med deres show her på Værket, sådan som de også gjorde med Dirch-showet. De har denne gang et større set-up end sidst. De har dansere og orkester med og har også udvidet kunstnertruppen med kvindeligt islæt i skikkelse af Lene Gottlieb Dahl. Alle tre kunstnere har base her i Randers.

I det nye show tager komiker-trioen udgangspunkt i udtrykket “de gode gamle dage”. Alle taler om, at det var så godt i “de gode gamle dage”, men hvornår var det overhovedet? Var det 90’erne? Var det de glade 80’ere? Eller skal vi endnu længere tilbage i tiden? Det må jo både komme an på, hvor gammel man er, og hvordan ens hang til nostalgi er, siger Johan Anckarstjarna.

I dette show giver komikertrioen sin fortolkning af, hvad den forbinder med ”de gode gamle dage” og giver samtidig et bud på, hvad den tænker, at publikum forbinder med udtrykket.

Showet er primært comedy med musikalske indslag. Der vil være monologer og sketches fra “dengang”, og publikum vil møde “kendte” såvel som helt nye figurer. Til forskel for deres “Dirch”-show, som var en hyldest til mesteren, har de denne gang skrevet stort set al materialet hele selv. Det er primært Thomas Frank, som er truppens tekstforfatter.

Johan Anckarstjerna og Thomas Frank har et stort hjerte for at lave komik og shows. De har desuden begge godt 20 års erfaring med teater. De har blandt andet tidligere været med i teatergruppen hos Randers Egnsteater.

I 2011-2012 spillede de begge med i en opsætning af “Charles’ Tante”, produceret af teatergruppen “De Skrå Brædder”, som Johan Anckarstjerna var medstifter af. Under denne opsætning fandt de ud af, at deres kemi på scenen var så god, at de ville prøve at skabe deres egne shows. Dette er som sagt nummer to i rækken. Lene Gottlieb Dahl er som sagt kommet til senere. Hun har medvirket som statist i film sammen med Thomas Frank, og nu er hun så kommet med i dette show af disse to lokale komikere.