The Doobie Brothers (US)

Lørdag 11. november 2017

Det legendariske amerikanske band The Doobie Brothers giver eksklusiv dansk koncert på Værket i Randers.
Special guest star denne aften: JD & The Straight Shot

The Doobie Brothers begejstrer fortsat fans verden over. De kommer til Randers direkte fra Europa-turnéens første stop, England, hvor de er et af hovednavnene til årets BluesFest i London. BluesFest-direktør Leo Green ser det som et absolut scoop for festivalen at få det amerikanske topnavn på plakaten, fordi de så sjældent optræder i Europa, samt at det er et band, som i den grad har inspireret musikere i et meget bredt musikalsk spektrum.

The Doobie Brothers står bag kæmpehits som ”Listen To The Music”, ”China Grove”, ”Long Train Running”, ”Jesus Is Just Alright”, ”What a Fool Believes” og ”Black River”. De opnåede verdensberømmelse allerede tilbage i de tidlige 70’ere. De to stiftende medlemmer, Pat Simmons og Tom Johnston, er stadig rygraden i bandet. De har skrevet mange af ”doobiernes” hits, som de stadig lægger stemmer og guitarer til. Som et fornemt supplement til det i forvejen meget solide guitar-lineup har de desuden John McFee, medlem af The Doobie Brothers siden 1978. McFee er kendt for at mestre ethvert instrument med strenge. Inden han kom med i The Doobie Brothers, var han en meget anerkendt studiemusiker for navne som Van Morrison, Steve Miller, Elvis Costello og The Grateful Dead. De tre musikere udgør i dag The Doobie Brothers – sammen med ikke mindst keyboardspiller Bill Payne. Mange vil kende han fra Little Feat, og derudover har han arbejdet med artister som Pink Floyd, Bryan Adams, Linda Ronstadt, Emmylou Harris, Bonnie Raitt, Stevie Nicks og Robert Palmer. Han går også ”way back” med The Doobie Brothers. Bill Payne spillede med bandet helt tilbage på den allerførste plade og har siden 2015 været fast turnerende medlem af bandet. Med sig på scenen har de desuden Marc Russo på saxofon, Ed Toth på trommer og John Cowan på bas.

The Doobie Brothers har særligt markeret sig med iørefaldende sange med flotte vokalharmonier, som fænger fans i hobevis. Til dato har The Doobie Brothers har solgt mere end 48 millioner album verden over. De er optaget i Vocal Group Hall of Fame og har vundet fire Grammy-statuetter. Der vil være stor efterspørgsel hos deres fans på at høre de store klassikere – og de vil være på sætlisten denne aften med særligt fokus på de numre, som er skrevet af de to stiftere, Tom Johnston og Pat Simmons.

De har deres helt særegne amerikanske ”Doobie”-sound på en blanding af blues, R&B, country, bluegrass og rock. The Doobie Brothers havde fra 1976-1982 en mere soulagtig sound med Michael McDonald som frontvokal. Han afløste den dengang sygdomsramte Tom Johnston som frontvokal. Senere forlod Michael McDonald bandet for at gå solo, og The Doobie Brothers genopstod senere i sin oprindelige form med Johnston på vokal.

The Doobie Brothers spillede i Danmark i 2010 – bl.a. i Forum, hvor en begejstret Steffen Jungersen fra B.T. skrev om koncertoplevelsen, at den var: ”befriende – i og med at den slags simpelthen er et bevis på, at ordentligt, redeligt musikalsk håndværk altid vil holde”.

Det var i øvrigt langtfra første gang, The Doobie Brothers spillede koncert i Danmark. Tilbage i 1977 skulle de give koncert i Falkoner Centret. Det var en koncert, som bandet kaldet Det Ganske Lille Band”, det daværende J.V. Jørgensen Band,  “frygteligt gerne ville overvære”. I bandets fælles referenceramme var der “fem-seks band og solister, vi alle dyrkede, og The Doobie Brothers var et af dem”. De kunne ikke være der til koncerten, da de selv havde et job i Jylland – indtil de af deres manager fik en opringning, hvor han fortalte, at deres koncert i Jylland var blevet flyttet, for de skulle i stedet til København den aften og varme op for … The Doobie Brothers.

Denne historie og meget mere fortæller bandets daværende trommeslager René Wulff om i en ud af to fine artikler om bandet på gaffa.dk. Her link til artiklen: http://gaffa.dk/artikel/116986/historien-om-det-ganske-lille-band-1976-1979-del-1-af-2

The Doobie Brothers er i storform. Bandet giver i øjeblikket dobbeltkoncerter med bandet Chicago aften efter aften i USA, og The Doobie Brothers har netop været på turné sammen med Carlos Santana i Australien.