The Bootleg Beatles

Lørdag 27. januar 2018

Nu kommer endnu en mulighed for at opleve den meget gennemførte hyldestkoncert i anledning 50-året for udgivelsen af ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. The Bootleg Beatles har kælet for hver en detalje. Ikke bare i deres vokalarbejde, men også musikalsk, i den enkelte bevægelse og påklædning. Det er en Beatles-oplevelse fra den bedste skuffe.

Og kort sagt om ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, så er det i al sin beskedenhed det album, Rolling Stone Magazine placerer som nr. 1 på sin liste over de 500 bedste albums nogensinde!

På “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” benyttede The Beatles sig af hele det store symfoniske udtræk, og den dimension af albummet kommer fuldt ud til sin ret til denne koncert, hvor The Bootleg Beatles spiller hyldestkoncerten sammen med The Pepperland Sinfonia fra England. Sangene fra “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” og en lang række af de største Beatles-klassikere bliver leveret i fuld længde – og det er ikke en aften, hvor man skal være bange for at gøre det, man føler sig allermest fristet til – nemlig at synge med- Tværtimod. Musikerne vil kun sætte meget stor pris på det.
The Bootleg Beatles spiller med stor præcision og charme rollen som de legendariske Beatler, såvel som de mestrer at hoppe ud af rollen og i et splitsekund minde os om, at vi befinder os i nutiden og blot er samlet for at more os.

The Bootleg Beatles har sammen med dirigent David Firman  styrket deres samarbejde gennem årene – fra deres første samarbejde i 2001 til slotskoncert på Ledreborg til i dag. Og han står denne aften i spidsen for The Pepperland Sinfonia, som er The Bootleg Beatles’ faste symfoniske orkester. De turnerer sammen ca. 100 dage om året. Medlemmerne af The Pepperland Sinfonia har sammen med de fire Bootleg Beatles udviklet deres musikalske Beatles-kunnen til perfektion. Specielt når det gælder svære indsatser som piccolotrompet-soloen i ”Penny Lane”, saxofon-soloen i ”Lady Madonna” – for ikke at tale om ensemble-samspillet i mesterværker som ”All You Need Is Love”, ”Strawberry Fields Forever” og ”A Day In The Life”. Symfoniorkestrets navn er naturligvis ikke tilfældigt heller. Det refererer til det musikalske instrumentalværk, som Beatles-producer George Martin skrev til filmen Yellow Submarine.
Hans Otto Bisgaard leverer anekdoter fra Beatles-æraen, bandet og musikken. Sammen med The Bootleg Beatles, David Firman og The Pepperland Sinfonia skaber han den gode stemning. Eller som det hedder på Sgt. Pepper: ”A splendid time is guaranteed for all”.