Sonja Hald. Support: Rasmus Lyngholm

Fredag 24. november 2017

Sonja Hald er et band, som kommer over flere og flere læber i øjeblikket. Faktisk breder navnet sig nærmest som en steppebrand. Lyden er helt særegen, og så måske alligevel med referencer til navne som C.V. Jørgensen og Eik Skaløe.

Sonja Hald kalder sig “et byggeprojekt af en gruppe frie musikere fra det danske midtland”. Og igen med deres egne ord, så er det sådan med dem, at “musikkens tilblivelse sker gennem en serie af fortrolige besvangringer og indspilles i al hast for at bevare den friske aroma. Hvert et træben ildspåsættes i forsøget med den jordlige kontakt. Sonja Hald er som en anden jodhpurs stramtsiddende omkring underbenet på det gale Danmark.”

Bandet blev sat i verden af forfatter og forsanger Jonas Dahl i august 2012. Jonas var på daværende tidspunkt bosat i Berlin og begik sig som engelsksproget troubadour i det meste af Europa. Sonja Hald blev anledningen til at vende hjem. De første sange blev til uden for kongeriget, og Jonas vendte hjem og direkte i studiet for at møde de musikere, der – ud over Jonas selv – skulle vise sig at udgøre Sonja Hald:

  • Jonas Dahl: sang
  • Simon Bekker: guitar
  • Ole Holmgaard: banjo og keys
  • Mikkel Christiansen: trommer
  • Jakob Retz Johansen: bas

Og Flemming Bloch som producer.

Dogmet for Sonja blev ”mindst mulig afstand mellem tanke og handling”. Således blev debutalbummet ”Vækstplanen” også til på sammenlagt 12 dage. I august 2014 vandt Sonja Hald KarriereKanonen, og de efterfølgende 12 måneder bød på mere end 70 koncerter bl.a. sammen med Magtens Korridorer, Folkeklubben og Kim Larsen. 2016 blev dedikeret til fire band-babyer, hvoraf den ene var et nyt album.

Og hvorfor hedder de så Sonja Hald? Ja, tjek bogstaverne i navnet på forsanger Jonas Dahl – deri er svaret. Bandet lægger ikke skjul på, at det har skaffet dem et job eller to at hedde Sonja Hald, da der her og der formentlig har været velmenende koncertarrangører, som har villet gøre en indsats for at rette op på en skæv kønsbalance i deres liveprogram 🙂

Herunder titelnummeret fra debutalbummet “Vækstplanen”. Vi ser frem til en koncert med en koncert, hvor det er helt naturligt at synge “hænderne op, og bukserne ned”.

SUPPORT: Rasmus Lyngholm, sanger og sangskriver, er meget inspireret af enkeltheden i musikken med “en mand og hans guitar”, som også er den form, han i de fleste tilfælde foretrækker at fremføre sine sange på.

Han er 25 år. Født og opvokset i Randers. Bor nu i Aarhus, hvor han har fordybet sig i musikken.