Randers Balletskole: Nøddeknækkeren

Onsdag 13. december 2017

At opleve Balletten Nøddeknækkeren med dens varme og magiske univers er en af de bedste måder til at finde julestemningen.

Familien Stahlbaum har inviteret børn og voksne gæster til selskab; de samles om juletræet og gaverne, og alle danser. Børnene er forventningsfulde, og da onkel Drosselmeyer ankommer, forærer han lille Clara en nøddeknækkerdukke.

Om natten henter Clara sin glemte nøddeknækkerdukke i stuen, og her oplever hun mærkelige ting – Nøddeknækkeren leder en hær af soldater, der kæmper mod en flok mus, ledet af musekongen. Senere drager Clara gennem sneen. Snefnuggene fyger over scenen og danser en pragtfuld korpsdans ført an af snedronningen. Clara ankommer til det magiske slot på sukkerbjerget, og modtages af bolsjefeer, der tryller de herligste lækkerier frem. Derpå følger en række karakterdanse fra alverdens lande: en spansk dans symboliserer chokoladen, en arabisk dans kaffen og en kinesisk dans teen. Der er russiske dansere med en trepak, rørfløjters yndefulde dans, Polchinelle med de mange børn. Efter den fejende blomstervals ses en tarantel og – endelig – danser sukkerfeen, fulgt af en coda og en stor finalevals, hvor alle Randers Balletskoles vidunderlige børn og dygtige unge dansere deltager.

Ballet i to2 akter efter E.T.A. Hoffmanns fortælling Nussknacker und Mausekönig (1816)

Musik: P.I. Tchaikovsky


Produktion: Randers Balletskole
Koreograf & Iscenesætter: Vivi Christensen

Varighed incl. 20 minutters pause: 1 time 30 minutter