Procol Harum (UK)

Fredag 22. september 2017

Med den oprindelige medstifter, sanger og pianist Gary Brooker i spidsen kommer Procol Harum atter til Danmark.

Det er i år 50 siden, Procol Harum bragede op øverst på hitlisterne med “A Whiter Shade of Pale”, og med opfølgere som “Conquistador” og senere “A Salty Dog” cementerede bandet allerede i tresserne sit stjernepotentiale.

Bandet har været opløst, men Gary Brooker har siden samlet et nyt hold musikere omkring sig, som kan levere den oprindelige og helt særegne Procol Harum-sound og samtidig give den en ekstra dimension takket være de bandmedlemmer, som er kommet med senere.

På bas er det Matt Degg, som har turneret med bl.a. Jethro Tull. Han har været med siden 1993, hvor også Josh Philips på Hammond-orgel spillede sine første koncerter sammen med Procol Harum. Josh Philips blev fast medlem i 2004. Hans karriere starterde i 1979 med et mangeårigt og frugtbart samarbejde med Pete Townsend.

På trommer har Procol Harum i dag Geoff Dunn, som forinden havde samarbejdet med navne som Jimmy Page, Dave Stewart, Van Morrison og Manfred Mann. Og endelig, men ikke mindst, er det Geoff Whitehorn på guitar. Han har spillet med The Who og Roger Daltrey Band samt navne som Roger Waters, Manfred Mann, Paul McCartney, og Eric Burdon!

Tilbage i 2006 gav Procol Harum en enestående koncert her på Værket. Det er musikere fra den bedste liga og et sangkatalog, som har nogle af de største klassikere fra tresserne, suppleret med gedigen soul- og bluesnumre fra bandets seneste album. De arbejder i øvrigt også på et nyt studiealbum.