Peter Pan

Søndag 4. marts 2018

Eventyret om Peter Pan bliver nu omsat til en storslået familieforestilling af Folketeatret, og anmelderne kan ikke få armene ned:

“Scenen er ren magi med blafrende balde, neonskilte, lysdioder og ikke mindst glimmer, lige i børnenes ånd” … “Alt spiller i denne forestilling, et uforglemmeligt eventyr, som jeg selvfølgelig ikke kan give andet end topkarakter. “Wauw”. Jeg vil opfordre alle til at tage familien med til Ønskeøen , der er garanti for en eventyrlig aften”.
(6 stjerner, Ungt Teaterblod)

“Ætsende smukke og farlige billeder. Folketeatrets “Peter Pan” tager sit børnepublikum alvorligt og serverer eksistensiel tyngde i en bragende billedstorm”.
(5 stjerner, Berlingske)

“Smæk for sørøver-skillingen”
(5 stjerner, Jyllands-Posten)

“Barnedrømme på en klog måde”
(5 stjerner, Frederiksborg Amts Avis)


Folketeatret, der gør en dyd ud af at skabe nogle rigtig flotte teateroplevelser for børn, står bag roste versioner af “Ronja Røverdatter” og “Mio, min Mio” – og senest i februar 2017 begejstrede de publikum her i Randers med “Hodja fra Pjort” – og ikke mindst hans flyvende tæppe!

Denne sæson har Folketeatret kastet sin børneteaterkærlighed på historien om Peter Pan. Han lever, som så mange børn ved, på Ønskeøen, hvor fantasien og den evige barndom råder. Peter Pan lever på mange måder i et paradis, men ligesom de andre forældreløse drenge på øen savner han noget – måske en mor, der kunne tage sig kærligt af ham? I hvert fald er han tiltrukket af familien Darling, som er sådan en rigtig familie i den rigtige verden, og hvor moren om aftenen læser historier for sine børn. En aften, hvor han sidder der på smugkig, bliver han opdaget af storesøster Wendy, der sammen med  sine brødre Michael og John lader sig lokke med til Ønskeøen. Det bliver et uforglemmeligt eventyr for de tre søskende, og for Peter Pan bliver særligt mødet med den handlekraftige Wendy noget anderledes, end han havde tænkt sig.

Bag den oprindelige historie om Peter Pan står skotske J.M. Barrie. I første omgang var det som teaterstykke med navnet ”Peter Pan – drengen, der ikke ville være voksen”, og senere som roman med titlen ”Peter og Wendy” i 1911.

“Peter Pan” har premiere i oktober og kommer på turné i begyndelsen af 2018. På rollelisten er bl.a. Mille Gori, som børnene vil genkende som fra Ramasjang. Mille Gori har også været instruktør og sprechtallmeister hos Cirkus Arena og medvirket i Cirkus Summarum.