Niels Hausgaard

Onsdag 15. marts 2017

Niels Hausgaard er tilbage og indtager Værkets Store Sal 15. marts 2017

Siden (ca.) 1970 har Niels Hausgaard underholdt sit publikum på radio, i TV og ikke mindst de utroligt populære liveshows, hvor musikalitet og underspillet komik går op i en højere enhed. I år bærer Hausgaards show titlen “GUD ER STOR (og forfængelig og nærtagende, men stor!)“, og med på turnéen er sangerinden Signe Svendsen, der også tidligere har gjort Niels Hausgaard selskab på scenen.

Showets titel giver unægteligt anledning til en række spørgsmål, som Niels Hausgaard med glæde svarer interviewer Ijann Camhai Raabi på, da de mødtes til en snak udenfor en Matas-butik:

Niels Hausgaard, hvorfor titlen “GUD ER STOR (og forfængelig og nærtagende, men stor!)” ?
Fordi vi lever i en tid, hvor religion fylder utrolig meget i den daglige debat, og den slags har altid været mit materiale.

Tror du ikke, det kan skræmme nogen væk?
Kan jeg ikke forestille mig. I så fald er der jo ikke noget at gøre ved det.

Er du ude og forkynde?
Nej, det ved Gud jeg ikke er. Jeg er ude og underholde. Det står der i min kontrakt, jeg skal. Jeg tror ikke, jeg er god til at forkynde noget som helst. Verden står heller ikke og mangler forkyndelse. Gud er velegnet til underholdning. Jeg ved, det kommer bag på nogen, men Gud er revnende ligeglad med, hvad jeg og andre står og siger fra scenen. Han har så rigeligt at se til i forvejen.

Du siger i titlen, at han er forfængelig og nærtagende…
Det rygte har han jo fået hæftet på sig, og det er Gud slet ikke tjent med.

Tror du på Gud?
Selvfølgelig, jeg er jo ikke naiv.

Er du kristen?
Nu snakker vi om, hvilken vogn Gud er spændt for. Af alle vognene kender jeg bedst den kristne. Den finder jeg smuk. Dens hovedbudskab er, at kærlighed er størst. Mange mener, at retfærdighed er størst. Det finder jeg lidt fattigt og ikke særlig guddommeligt.

Hvad med ateisterne?
De har jo deres tro, som jeg ikke har sat mig ind i.

Tak for snakken.
I lige måde. Gå med Gud!