Lis Sørensen

Fredag 31. marts 2017

Hun behøver ikke megen præsentation – og så alligevel. For når man tager et ekstra kig på karrieren, så er det, at man med al tydelighed forstår, hvorfor der hersker så stor respekt om og begejstring for Lis Sørensen. Og det er så faktisk bestemt værd at nævne lidt mere om.

Når Lis Sørensen og hendes orkester tager hul på turnésæsonen 2017, er der både gamle hits fra hendes store repertoire og ikke mindst nye sange på sætlisten. Lis Sørensen udgiver nyt album til marts – lige inden koncerten her på Værket.

Og hun ser i høj grad frem til at komme ud og optræde live. Den garvede koncertperformer siger netop om koncerterne, at hendes virkelige drivkraft som artist er mødet med publikum. For hende handler det om, som hun siger, at hun kan mærke, når sangene griber publikum, og så griber de også hende endnu mere. Disse øjeblikke opsøger hun, og derfor optræder Lis Sørensen nu efter fire årtier mere flittigt end nogensinde.

Hun har solgt mere end en million album og er en af Danmarks mest folkekære sangerinder. Hendes sangtalent blev opdaget af hendes daværende musiklærer, Holger Laumann, da hun gik i femte klasse. På baggrund af hans tro på hendes talent kom hun med i en pigegruppe, og det blev startskuddet på et liv med musik, som her knap 50 år senere byder på et nyt album fra Lis Sørensen. Det udkommer til november, og det er sange herfra blandet med tidligere hits, hun vil møde sit publikum med, når hun tager på turné i foråret 2017.

Lis Sørensens band tøller: Jan Sivertsen, Jonas Krag, Per Frost, Mikkel Riber, Mads Michelsen og Steen Rasmussen

Lis Sørensen udgav sit første soloalbum i 1983. Inden da havde hun været medlem af Shit & Chanel og Henrik Strube Band og sunget kor for Gasolin, Gnags og Lone Kellermann.

Det helt store kommercielle højdepunkt med 350.000 solgte albums kom i 1989, hvor hun udgav ”Hjerternes Sang”, hvor titelsangen er skrevet af Sebastian. Deres samarbejde gik allerede på det tidspunkt 10 år tilbage, da Lis Sørensen i 1979 medvirkede på Sebatian-albummet ”Tiderne Skifter”.

Det er også Sebastian, som har skrevet balladen ”Stille Før Storm” til Lis Sørensen. En sang, hun stadig har på sit koncertrepertoire. Andre numre, som for mange er indbegrebet af Lis Sørensen, er ”Mine Øjne De Skal Se” og ”Tæt På Ækvator”.

Lis Sørensen optrådte sammen med andre solister som Barbara Moleko, Nabiha og Tim Christensen i august i år sammen med DR’s orkestre til slotskoncerten på Ledreborg. Nu får hendes trofaste fans – og måske nye – mulighed for at nyde en aften med hende og hendes musik.