Klaverkoncert: I skandinavisk stemning

Lørdag 1. april 2017

Klaversolisten Anna Nadiryan giver en klassisk virtuos-koncert med hele paletten: højdramatisk fingergymnastik, humor og stille romantik – verdenskendte klaverstykker såvel som ganske sjældne kompositioner.

Anna Nadiryan er en armensk klaversolist. Hun har spillet koncerter, deltaget i klaverkonkurrencer og vundet præmier siden sin barndom. Hun modtog et legat til videregående uddannelse af European Piano Teachers’ Association (EPTA) og bestod solisteksamen i klassisk klaver i 2007 på Philippos Nakas Conservatory i Athen. Konservatoriet belønnede hende med en hædersbevisning. Siden da har hun fortsat været aktiv på den internationale koncertscene, både som solist og kammermusiker. Hun har også undervist i 9 år på et konservatorium i Grækenland.

Koncerten indledes med krævende og storladne værker af nogle af de helt store komponister – Bach-Siloti, Rachmaninov, Tjajkovskij, Mendelssohn og Liszt. Musikken fortsætter derefter ind i en velkendt, skandinavisk stemning med en række kortere numre skrevet af svenske Oskar Lindberg, som byder foråret velkommen, danske Carl Nielsen, som bringer publikum med sig ind i legeværelset, og norske Edvard Grieg, som komponerer om naturen, de norske trolde og de dybe følelser.

PROGRAM
Bach-Siloti: Præludium b-mol
Rachmaninov: Præludium cis-mol, op. 3 nr. 2
Tjajkovskij: Valse sentimentale, op. 51 nr. 6
Mendelssohn: Albumblatt, op. 117
Liszt: Liebesträume nr. 3 – O lieb, so lang du liebe kannst
Oskar Lindberg: Vår
Carl Nielsen: Humoreske bagateller, op. 11
Edvard Grieg: Udvalgte lyriske stykker