Foredrag v/Jan Poulsen – Iggy Pop

Onsdag 20. september 2017

Meget mere end Bowies ven: Iggy Pop er rockens overlever. Mod alle odds er rockmusikkens "kamikazepilot" på vej mod de 70. 

Og i den forbindelse kan man opleve musikekspert og ikke mindst musikelsker Jan Poulsens foredrag om Iggy Pop.

Med David Bowies uventede død i januar 2016 eksploderede interessen for Iggy Pop. Ikke mindst fordi han var dén ven og samarbejdspartner, Bowie var tættest på i nogle af sine største øjeblikke, bl.a. berliner-årene, hvor de delte lejlighed. Iggy Pop er dog ikke halehæng til Bowie, men et af Bowies forbilleder tilbage fra 1960’erne, hvor Iggy revolutionerede rockscenen med en selvdestruktiv sceneoptræden og provokerende livsstil.

Iggy Pop er indbegrebet af rock’n’roll, når han vrider sig rundt på alle fire på scenen eller hopper ud til publikum, men han er også intellektuelt skarp og kulturelt vidtfavnende. Hans karriere er mere end 50 år lang og ekstremt farverig fra debuten i 1965 til albummet “Post Pop Depression” fra 2016, og han har turneret nonstop i 40 år. Bag sig har han 20 besøg i Danmark, hvor han ikke bare har et særdeles stort og dedikeret publikum, men sine rødder.

Jan Poulsen har interviewet Iggy Pop og set ham mere end 30 gange live siden 1977, og med udgangspunkt i en ny bog, som udkommer efteråret 2017, fortæller han om sangeren og kultfigurens usædvanlige karriere og alt om The Godfather of Punk’s danske forbindelse og familie.

Jan Poulsen har også skrevet bøger om bl.a Sort Sol, Dansk punk, Dizzy Mizz Lizzy og senest om David Bowie.