Foredrag: Den aktuelle situation i Mellemøsten v/Steffen Jensen

Torsdag 16. november 2017

Vi hører hele tiden om Mellemøsten, men det er et område, som de færreste af os forstår. Hvorfor kan konflikterne ikke løses? Det belyser Steffen Jensen på baggrund af mange års virke og bopæl i området.

Steffen Jensen har som journalist og fotograf dækket Mellemøsten i flere årtier. Mellemøsten påvirker vores verden – både på godt og ondt – om det så er i form af stigende oliepriser, terror eller flygtningestrømme. Steffen Jensen kan om nogen give en status på den aktuelle situation i den konfliktramte region, som er fascinerende, men også meget fjern fra os på et forståelsesmæssigt plan. Hvorfor kan de årelange konflikter ikke løses? Hvorfor skal så mange mennesker miste livet? Hvad er egentlig “sagen”, som de kæmper for – og imod? Steffen Jensen forsøger at rydde op i tingene, give ny baggrund og perspektiv for forståelsen af Mellemøsten, men gør også deltagerne forvirrede på et højere niveau.

Steffen Jensen er TV2’s mellemøstkorrespondent og er bosat i Jerusalem. Steffen Jensen har læst arkæologi, Mellemøststudier og til sidst journalist.  Steffen Jensen var med til at starte TV2 tilbage i 1988.