Musiksalonen: Flensborg/Venndt-Duo

Turbinen på tour
Søndag 10. september 2017

Med et helt nyt format, hvor koncerten afholdes hjemme hos en musiker privat, får publikum en meget nærværende koncertoplevelse.

Flensborg/Venndt-Duo er en moderne jazzkonstellation, der spiller egen musik med særlig vægt på den billedskabende og fantasifulde komposition. Musikken kan nærmest betegnes som en slags “improviseret programmusik”, hvor indholdet kan tage udgangspunkt i en frostklar dag i Vejle, en mobiltelefon-jingle, en personlig musikalsk hilsen til en god ven – eller familiemedlem – eller noget helt andet …

Inspirationen er hentet fra – selvfølgelig jazzens store komponister – men, der trækkes også på den klassiske musiktradition, folkemusikken, de store filmkomponister samt den danske sang- og salmeskat.

Duoens lyriske, drømmende og til tider muntre lydunivers, skabes af instrumenterne klaver, kontrabas og kromatisk mundharpe og bæres frem af de to herres veludviklede trang til at underholde og fortælle om deres musik.

Jacob Venndt og Karoline Budtz er værtsparret i Musiksalonen. Denne eftermiddag spiller Jacob Venndt med musikmakker Pojken Flensborg, men kan også opleves i mange andre konstellationer. Han er en musiker med et kæmpestort musikalsk talent: Han er multiinstrumentalist – se evt. portrætudsendelse fra TVØStjylland om Jacob Venndt. Det er nogle år gammelt, men talentet er ikke blevet mindre i mellemtiden. Han kombinerer i dag også sine musikalske evner med skuespil bl.a.