FUHLENDORFF går over i historien – del 1

Torsdag 12. april 2018

I 2018 går Fuhlendorff over i historien. Bogstaveligt talt. Han har sat sig for at gennemgå verdenshistorien. Og da der er en del at tage fat på, showet kommer i to dele. Del 1 i foråret, og del to i efteråret.

Igennem hans tidligere shows er vi kommet tæt på Christian og hans familie på både godt og ondt, og i DR-programmet “Mig og klassen” fik man et indblik i hans noget aparte skoletid. Denne gang er det ikke kun hans historie, vi
kommer tættere på, men vores allesammens historie.

Fuhlendorff har flere gange taget tilløb til at give verdenshistorien et vrid, og han har
haft historiske nedslag her og der i sine tidligere shows. Et eksempel var i showet “Enestående”, hvor
anmelderne var vilde med hans parodi på Thor og Loke.

Om motivationen til showet “Går over i historien” fortæller Fuhlendorff: “Min datter spurgte
mig: Far, har du altid været her? Og efter et kluntet forsøg på at forklare hende
verdenshistorien, gik det op for mig, at det her krævede, at jeg satte mig ind i det. Så
det har jeg gjort, eller så godt man nu kan sætte sig ind i noget, når ens højeste
akademiske formåen har været 10. klasse. Der sker alt for meget til, at jeg ville kunne nå det hele i ét show, så der bliver to shows. Håber I er klar på jeres historie, aber!”

Sådan præsenterer Fuhlendorff sine kommende to shows:

Del 1 – i april 2018

“I første del tager Christian os fra begyndelsen, mere præcist “the big bang”, videre til skabelsen af vores solsystem, forbi livets begyndelse, menneskets oprindelse, og hele vejen frem til grækerne, filosofferne og vestens fødsel. Hvordan kan ingenting blive til alting? Og hvordan kan en svag abe gå fra at være i bunden af fødekæden, startende på alle fire, til at stå oprejst på to ben på toppen af hele lortet. Vi skal igennem 13,8 milliarder år, så spænd jer selen, vi har travlt!”

Del 2 – i november 2018

“Man siger jo, at alle veje fører til Rom, hvilket betyder, at alle veje også fører derfra. Så det er et godt sted at begynde. Igennem krige, opfindelser, riger, der falder, og andre, der bliver skabt, finder vi frem til netop nu. Hvorfor falder store civilisationer fra hinanden, og er det dét, der er ved at ske for vesten netop nu? Hvor første del handlede om begyndelsen, handler anden del i højere grad om slutningen.”