Dúné

Torsdag 30. marts 2017

Bandet har nyt album ude og tager på turné med deres altid meget powerfulde live-optrædener.

Det nye album, Delta, har været længe ventet. Bandet havde oprindeligt sat en deadline i oktober 2014, men den blev udskudt. Og da man havde materiale til albummet klar sidste år, valgte bandet at droppe det og starte forfra. Det skulle være det helt rigtige.

Det fortalte Dúné i et interview til Gaffa i forbindelse med udgivelsen af deres fjerde album i september. Den ”nye” Dúné-lyd er mere inspireret urban og hiphop, men Dúné har samtidig bevaret deres velkendte elektro-sound.

De var syv medlemmer, da de startede i 2001. Nu er der tre tilbage. Det er ikke de sidste tre soldater, der er tilbage, siger de til Gaffa: ”Jeg tror snarere, man skal se det som de første soldater i det nye Dúné” Det er den kreative kerne, der er tilbage, og det har altid givet god mening for os at fortsætte. Især fordi det musikalske har været så stærkt – synes vi selv. Der har været så meget at køre videre på, og vi står i den lidt underlige situation, at vi aldrig har været større, end vi er lige nu.”

Live-stilen er stadig højenergisk med karismatiske Mattias Kolstrup i front. På synthesizer, guitar og vokal Ole Bjórn og Piotrek Wasilewski på bas, synthesizer og perkussion.

Nysgerrig på det ”nye Dúné – tjek den aktuelle single ”Searching For A Party” nedenfor.