Den politiske kandestøber

Fredag 28. april 2017

Fem stjerner fra Jyllands-Posten til den nye opsætning af "Den Politiske Kandestøber" - Folketeatret har gjort det igen og viser, at Holberg i den grad stadig holder - og vinder med en skarp nyfortolkning.

“De seneste års Holberg-opsætninger på Folketeatret har været en sand fryd. Friske fortolkninger af den gamle komediemester, der bringer ham ind i vores egen tid uden et sekund at forråde originalen – ” Den Stundesløse”, “Jean de France” – og nu den “Den Politiske Kandestøber”.

Sådan skriver anmelder Henrik Lyding, JP, efter Folketeatrets premiere på nyopsætningen af Den Politiske Kandestøber.

Når Folketeatret bearbejder Holbergs langtidsholdbare perler, bliver publikum max. underholdt. Glæd jer til en komedie, der spejler den danske folkesjæl. Forestillingen er fuld af gakkede scenarier, bondske konflikter og spraglede karakterer.

Henrik Koefoed spiller kandestøberen, der hellere vil være politiker end at passe familie og job. Han holder til på kroen sammen med ligesindede – og han ved nok, hvad der betyder noget for den almindelige dansker. Kandestøberen læser også og mener selv, at han er bedre egnet til at stå for den politiske magt end politikerne. Da det kommer magthaverne for øre, bliver de bange og vil have stoppet kandestøberen med alle midler. Han udnævnes – på skrømt – til borgmester og indvikles i et hav af umulige sager. Mens tingene spidser til for kandestøberen, slider han hustru (Mette Horn) med at lære kunsten at omgås de andre fine fruer, og bedst som hun får smag for at være fin, vælter læsset for hendes mand.

Medvirkende er: Henrik Koefoed, Mette Horn, Christiane Gjellerup Koch, Søren Hauch-Fausbøll, Kristian Holm Joensen, Jesper Riefensthal, Sonja Oppenhagen m.fl.