An Evening with Tedeschi Trucks Band (US)

Få billetter
Lørdag 8. april 2017

Tedeschi Trucks Band kommer for første gang nogensinde til Randers. Bluesrock-bandet begejstrer verden over – inkl. en legende som B.B. King.

På ganske få år har bluesrock-bandet Tedeschi Trucks Band etableret sig internationalt. Takket være et imponerende højt musikalsk niveau. Kernen i det 12-mands store amerikanske band er forsanger Susan Tedeschi og guitarist Derek Trucks. Hun er den stærke stemme, der kan levere gedigen R&B såvel som den stille ballade. Han spiller guitar så drevet og dygtigt, at han rangerer som #16 på Rolling Stone Magazines liste over verdens bedste guitarister gennem tiden – og kan begejstre selv mestre som B.B. King – se videoklip nedenfor.

Da bandet gæstede Danmark i juni i år, gav de en velanmeldt koncert på Amfiscenen i Odense. Også her blev særligt Trucks evner på guitar bemærket af Gaffas anmelder:

”To – tre numre inde i koncerten kaster Trucks sig ud i en solo, og ”OMG”, folk bryder spontant ud i tårer og tager sig til hovedet. Jeg lukker øjnene og forsøger at følge fingrene på brættet og bliver prompte koblet af. En fyr foran mig vender sig, tager fat i mig og siger: “Jeg bliver bare helt rørt! Han spiller simpelthen PISSEGODT!”. Og det er sandt. Mine kinder blusser, øjnene bliver våde. Virkelig imponerende. Jeg tror ikke, at jeg har hørt noget lignende før.”

Men også Susan Tedeschi, bandet og helhedsoplevelsen satte sit tydelige spor:

”Susan Tedeschi synger fænomenalt. Hun giver en march for kærligheden, som udvikler sig til kirsebær og hvidvin. Hun kan virkelig bære det, og vi kravler langsomt ind i en ny sang her fredag aften. Instrumenterne er simpelthen fejlfri. Det er ret utroligt.”

Morten Gottschalck, Gaffa, 4. juni 2016

Tedeschi Trucks Band er for et publikum, som elsker en god blanding af blues, soul, rock, roots og folk. De udgav tidligere i år bandets tredje album ”Let Me Get By”. Derek Trucks har denne gang været med i sangskrivningen og har produceret pladen. Det er første album, bandet udgiver, efter at Derek Trucks har helliget sig Tedeschi Trucks Band 100 procent. I 15 år var han med i The Allman Brothers Band, der gik i opløsning for et par år siden, og han har desuden indspillet og turneret med Eric Clapton.

Der er masser af smagsprøver at finde på youtube. Et rigtigt fint klip er det, vi har her på siden, med B.B. King, hvor han på sin egen stille facon lovpriser de to dygtige frontfigurer, som i øvrigt danner par privat, hvilket B.B. King også muntert fletter ind.

Tedeschi Trucks Band spiller to sæt uden support – derfor “Evening with” – det bliver en “ren” Tedeschi Trucks-aften 🙂